Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 nov 2015 / 08:18 uur

Opnieuw Franse luchtaanvallen op Raqqa

Frankrijk heeft opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op de Syrische stad Raqqa. Dat heeft het Franse leger dinsdag laten weten. Raqqa is begin vorig jaar veroverd door Islamitische Staat (IS) en uitgeroepen tot hoofdstad van het kalifaat.

Straaljagers

De aanvallen waren in de nacht van maandag op dinsdag en werden uitgevoerd door zeker tien straaljagers die van bases in de Verenigde Arabische Emiraten en Jordanië waren opgestegen. Over de resultaten is niets bekendgemaakt. De aanvallen volgden op bloedige aanslagen vrijdag in Parijs die worden toegeschreven aan IS.

Waarnemers meldden eerder dat IS de afgelopen weken zijn strijders uit de Syrische stad Raqqa heeft teruggetrokken uit vrees voor luchtaanvallen. Ook de belangrijkste centra van IS in de stad zijn verhuisd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opnieuw Franse luchtaanvallen op Raqqa
Sluiten