Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 27 nov 2015 / 20:50 uur

Nederlanders bang voor aanslag

Veel Nederlanders voelen zich onveiliger na de aanslagen in Parijs. Uit een enquête van het AD blijkt dat bijna 70 procent van de Nederlanders denkt dat er een aanslag in ons land gaat komen.
Een kwart van de ondervraagden zegt bepaalde plekken bewust te mijden. Denk aan voetbalstadions, concerten en andere plaatsen waar veel mensen samenkomen. De meeste mensen doen dat dus niet, al zegt 61 procent wel extra waakzaam te zijn na de aanslagen in Parijs en de terreurdreiging in Brussel.

Citytrip

Veel mensen zien een citytrip naar Parijs voorlopig niet zitten. Een ruime meerderheid zegt dat als ze nu een reisje naar Parijs zouden hebben gepland, ze die zouden afzeggen.Veel Nederlanders vinden dat onze regering meer moet doen tegen terrorisme. Zo zegt 68 procent graag volledige grenscontroles te zien. 41 procent wil dat het leger bepaalde gebouwen en evenementen gaat bewaken. Dat gebeurt ook in Parijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Nederlanders bang voor aanslag
Sluiten