Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 22 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Muzikant haalt zich woede op de hals van PVV’ers

De Groningse muzikant Obed Brinkman heeft heel wat stof doen opwaaien met zijn nieuwste nummer: ‘Fuck de PVV’. Op internet krijgt hij allerlei leuzen naar zijn hoofd geslingerd. Zo wordt hij uitgescholden voor ‘landverrader’, ‘uitkeringstokkie’ en ‘frikandel’.

Onder zijn artiestennaam O-Bat publiceerde Brinkman het nummer vrijdag op YouTube. Het duurde niet lang voordat GeenStijl en zelfs PVV-kamerlid Martin Bosma het nummer hadden geluisterd. De reacties stroomden de volgende dag dan ook meteen binnen. Niet alleen op GeenStijl, maar ook op Twitter en onder de clip van het nummer op YouTube hielden mensen geen blad voor de mond.

"Weer eens terug beledigen"

‘Neofascisten’ noemt Brinkman PVV’ers onder meer in zijn nummer. „Echt subtiel heb ik het niet gezegd maar de PVV beledigt al jaren lang iedereen. „Nu wilde ik wel eens terug beledigen”, vertelt de muzikant aan het Dagblad van het Noorden.

Voicemailberichten en smsjes

Brinkman is niet blij met de heftige reacties die hij op zijn nummer krijgt. Hij heeft er namelijk veel meer een veel heftigere gekregen dan verwacht. Daarom schakelde de Groninger onder zijn videoclip op YouTube de commentaarfunctie uit. Tegen die tijd hadden veel mensen al zijn telefoonnummer in de reacties gedeeld. Gevolg was dat Brinkman voicemailberichten en smsjes van woedende PVV’ers kreeg. „Wat daarin werd gezegd liep echt de spuigaten uit.”

Ondanks dat de muzikant niet bang is en nog steeds achter het nummer staat, doet het Brinkman wel wat. Het doorspitten van alle reacties op zijn nummer is nog niet z’n prioriteit geweest. „Maar als er een bedreiging tussen blijkt te zitten dan doe ik zeker aangifte”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Muzikant haalt zich woede op de hals van PVV’ers
Sluiten