Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 30 nov 2015 / 19:39 uur

Moeder zet zoontje te koop voor 325 euro

Een 20-jarige vrouw heeft maandag voor de rechtbank in het Zuid-Afrikaanse Pietermaritzburg bekend dat zij haar baby voor omgerekend 325 euro te koop heeft aangeboden. De jonge moeder zette haar kind te koop op de website Gumtree, vergelijkbaar met de Nederlandse marktplaats.

Het Openbaar Ministerie van Zuid-Arika vervolgt Zama Madlala voor mensenhandel en het witwassen van geld. Het jongetje van anderhalf is overgedragen aan Jeugdzorg. Het OM doet nu onderzoek naar de omstandigheden waaronder de moeder tot haar bizarre daad is overgegaan.

Overdracht

„Ik heb de advertentie in september geplaatst”, vertelt Zama volgens News24 in de rechtbank. „Ik kreeg al snel een reactie van iemand uit India, dat zij de baby van me wilde kopen”. De overdracht van de baby zou plaatsvinden in een plaatselijk filiaal van de Kentucky Fried Chicken. Nadat de baby en het geld waren uitgewisseld, stonden er ineens twee agenten voor haar neus, die waren getipt over Zama’s advertentie.

Dna-test

De vrouw vertelde in de rechtszaal dat alle ellende begon toen ze verliefd was op twee jongens en niet wist wie de vader van haar zoontje was. Eén van de mogelijke vaders liet niks meer van zich horen, de andere nam wel zijn verantwoordelijkheid en betaalde haar alimentatie. Toen na een dna-test bleek dat deze man toch niet de vader was, besloot Zama haar baby te koop te zetten.

Verkeerd

„Het was verkeerd en onwettelijk. Ik heb geen verdediging", aldus Zama in tranen tegen de rechter. De rechtbank doet pas op 29 februari volgend jaar uitspraak. Tot die tijd staat de moeder onder huisarrest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Moeder zet zoontje te koop voor 325 euro
Sluiten