Metro
Metro Nieuws 15 nov 2015 / 20:30 uur

Maandag overal herdenkingsbijeenkomsten

Maandag staat Europa om 12 uur een minuut stil bij de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Steeds meer instanties en organisaties komen met eigen initiatieven. In Nederland zijn er in veel gemeenten bijeenkomsten, waar de plaatselijke burgemeester dan ook vaak het woord neemt.

Zo zijn er samenkomsten op Plein 1944 in Nijmegen en op het Utrechtse Domplein. In Utrecht luiden de klokken van de Domtoren voorafgaand aan de minuut stilte. In de raadszaal van Uithuizen (Groningen) is een korte herdenking. In Haaksbergen nodigen de synagoge, de moskee en kerken de bevolking uit om bijeen te komen op de Markt.

De regionale omroepen doen mee aan de minuut stilte, evenals de NPO. Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad, met een speciale bijlage, zijn maandag digitaal ook voor niet-abonnees gratis te lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Maandag overal herdenkingsbijeenkomsten
Sluiten