Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Nieuws 9 nov 2015 / 12:27 uur

Levenslang voor de terror-oehoe

Purmerend kan opgelucht ademhalen. De terror-oehoe die het afgelopen voorjaar inwoners van Purmerend en Kwadijk de stuipen op het lijf joeg, heeft levenslang gekregen. En… levenslang is in Nederland levenslang op water en brood.

De gemeente Purmerend heeft de beslissing schriftelijk met de raad gedeeld, meldde het Noordhollands Dagblad zondag. Een speciale Oehoe Werkgroep heeft onderzoek gedaan en vastgesteld dat de tamme uil niet in vrijheid kan leven.

Anti-oehoe hoofddeksel

De terroriserende uil was vooral actief in het dorpje Kwadijk, onder de rook van Purmerend. Vijftig mensen werden verwond. Het straatbeeld bestond op een gegeven moment, toen de oehoe van geen ophouden wilde weten, uit paraplu’s en mensen met anti-oehoe hoofddeksel.

Half Purmerend liep in de ‘gevaarlijke tijd’ met een anti-oehoe hoofddeksel. | Olaf Kraak | ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Levenslang voor de terror-oehoe
Sluiten