D. van Aken
D. van Aken Nieuws 9 nov 2015 / 09:49 uur

Kankerpatiënt geeft emotionele toespraak op school

Een week voor de diploma-uitreiking van de Christchurch Boys’ High School kreeg Jake Bailey (18) te horen dat hij kanker had. De ziekte was al in een ver gevorderd stadium en hij moest snel geopereerd worden. De student uit Nieuw-Zeeland mocht het ziekenhuis niet meer verlaten van zijn dokters. Hierdoor zou hij als studentenvertegenwoordiger zijn diploma-uitreiking missen.

Genieten

Tot ieders verbazing verscheen de dappere Bailey toch tijdens de ceremonie op het podium van de aula en nam hij het woord. Op ontroerende wijze gaf hij minutenlang een inspirerende toespraak waarin hij zijn klasgenoten en vrienden aanspoorde om te genieten van elk moment.

Maar weinigen konden het droog houden. Na de speech volgde een staande ovatie en een indrukwekkende haka van zijn medestudenten.

De volledige speech:

“None of us get out of life alive, so be gallant, be great, be gracious, and be grateful for the opportunities you have. The opportunity to learn from the men who walked before you and those who walk beside you.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kankerpatiënt geeft emotionele toespraak op school
Sluiten