Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 30 nov 2015 / 13:37 uur

Hongerige nijlpaarden veroorzaken overlast in dorp

Twee hongerige nijlpaarden maken het Colombiaanse dorp Puerto Triunfo onveilig in hun zoektocht naar voedsel. Ze stampen hierbij de graanoogst kapot en weten de inwoners de stuipen op het lijf te jagen.

Pablo Escobar

Volgens BBC zouden de nijlpaarden afstammen van de dieren in de privédierentuin van drugsbaron Pablo Escobar. Hij importeerde onder andere giraffen, olifanten en dus nijlpaarden voor zijn eigen plezier. In de loop van de jaren zijn veel van deze beesten al ontsnapt. Vermoedelijk zijn de twee lastpakken die nu het dorp onveilig maken, afstammelingen van deze eerder ontsnapte hippo’s.

Verdoving

Volgens biologen zijn de nijlpaarden naar het dorp getrokken vanwege de droogte in het gebied. Hierdoor hebben de beesten weinig te eten, en zijn ze genoodzaakt ergens anders voedsel te zoeken. Op dit moment zijn de biologen in afwachting van verdovingsgeweren. Als de nijlpaarden eenmaal verdoofd zijn kunnen ze uit het dorp worden verplaatst.

Discussie

Nijlpaarden komen van nature niet voor in Colombia. De meeste beesten die er nu nog zitten zijn dus nazaten van de nijlpaarden van Escobar. In Colombia wordt al een tijdje gediscussieerd over het lot van de beesten. Vele inwoners vinden de beesten echter wel leuk en daarom zijn ze nog niet afgeschoten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hongerige nijlpaarden veroorzaken overlast in dorp
Sluiten