Puck Roest
Puck Roest Nieuws 13 nov 2015 / 13:50 uur

Heineken vermomd als Pepsi in Saudi-Arabië

De Saudische douane betrapten onlangs een creatieve smokkelaar. De man probeerde een lading van 48.000 blikjes Heineken bier vermomd als Pepsi-Cola de grens over te smokkelen. Dat meldt de lokale nieuwssite MBC.net.

Bij een routinecontrole aan de grens met de Verenigde Arabische Emiraten bleek dat de buitenste blauwe laag van de blikjes gemakkelijk kon worden verwijderd. Onder het laagje bleek het bekende groene Heinekenblikje te zitten.

In het streng islamitische Saudi-Arabië zijn alcoholische dranken verboden. In de buurlanden worden uitzonderingen gemaakt op het alcoholverbod. Daardoor bedenken smokkelaars allerlei innovatieve manieren om de drank de grens over te krijgen.

https://twitter.com/RT_com/status/664825911297122305/photo/1

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Heineken vermomd als Pepsi in Saudi-Arabië
Sluiten