Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 nov 2015 / 18:17 uur

Grensbewaking Duitsland succes, wat doet Nederland?

De controles die Duitsland vanwege de vluchtelingenstroom in september tijdelijk heeft ingevoerd in Beieren langs de grens met Oostenrijk, hebben hun vruchten afgeworpen. Zo werden 183 mensen aangehouden tegen wie een arrestatiebevel liep.

Verder werden 411 mensensmokkelaars in de kraag gevat, 22 gevallen van verboden wapenbezit ontdekt en 26 druggerelateerde delicten aangepakt. Bij elkaar controleerde de grenspolitie meer dan 824.000 personen.

Het Duitse ministerie van binnenlandse zaken kondigde vrijdag aan nog eens 150 mensen in te zetten voor de grensbewaking. Op dit moment zijn daar al 1500 medewerkers mee bezig.

Nederland

Vrijdag maakte premier Mark Rutte bekend dat het kabinet structureel 250 miljoen euro extra uittrekt voor Veiligheid en Justitie. Daarnaast komt er volgend jaar incidenteel ruim 60 miljoen euro bij voor de migratieproblemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Grensbewaking Duitsland succes, wat doet Nederland?
Sluiten