Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 21 nov 2015 / 10:33 uur

Gepest roodharig jochie (3) overladen met liefde

De Britse Lauren Russell was er kapot van toen haar zoontje Noah gepest werd met zijn rode haar. Ze besloot haar hart te luchten in een Facebookbericht, en dat betaalt zich uit: het jochie krijgt complimenten en steun vanuit de hele wereld.

Haten

In het bericht op Lauren’s Facebook, dat inmiddels al meer dan 60.000 keer is gedeeld en tienduizenden keren geliked, beschrijft ze een busritje met een nare afloop. Een paar tieners riepen wel heel nare dingen over roodharigen. ,,Ik zou het haten als mijn kind roodharig was, ik zou het vermoorden”, zou één van de tieners gezegd hebben.

https://www.facebook.com/lauren.russell.9883/posts/443250319199345:0

Sociale dienst

Eén van zijn vriendjes deed daar nog een schepje bovenop door te zeggen dat roodharige kinderen meteen door de sociale dienst opgevangen moeten worden. Toen een boze Lauren de tieners met hun gedrag confronteerde, zeiden ze dat ze Noah geeneens hadden opgemerkt, en dat het niet over hem ging.

Overstuur

Lauren liet het daarbij, maar de 3-jarige Noah was had alles gehoord en was helemaal overstuur. ,,Hij vraagt me constant waarom mensen zijn haar niet mooi vinden”, schrijft de verdrietige Lauren in haar bericht. ,,Mijn zoontje is zich nu heel bewust van zijn haarkleur en dat vind ik vreselijk. Hij begrijpt niet waarom hij niet blond kan zijn zoals zijn broers en zussen."

Complimentjes

,,Ik wil dat jullie dit bericht delen om Noah te laten zien hoe mooi hij is. Ik wil hem het goede in de wereld tonen met de kracht van Facebook”, besluit Lauren haar bericht. En dat gebeurde: behalve veel likes krijgen Lauren en Noah ook ontzettend veel complimentjes over zijn haarkleur, van over de hele wereld. ,,Toen ik hem de mooiste complimentjes voorlas, had je zijn gezichtje moeten zien. Ik hoop dat hij zo de negatieve opmerkingen kan vergeten”, aldus een opgeluchte Lauren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Gepest roodharig jochie (3) overladen met liefde
Sluiten