Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 15 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Frankrijk bombardeert ‘hoofdstad’ IS in Syrië

Twee dagen na de aanslagen in Parijs hebben Franse gevechtsvliegtuigen de Syrische stad Raqqa gebombardeerd. Door de straaljagers werden bommen op de stad gegooid, die in handen is van de terreurgroep Islamitische Staat (IS).

Raqqa geldt als hoofdstad van het kalifaat van IS. De terreurgroep heeft de bloedige aanslagen van vrijdag in Parijs geclaimd.

20 bommen

Volgens Reuters zou de Franse Defensie gezegd hebben dat het gaat om 10 gevechtsvliegtuigen en tot nog toe 20 bommen op Raqqa. Ze zouden daarmee belangrijke punten van de IS geraakt hebben, zoals het commandocentrum, recruteringscentrum, munitiedepot, trainingskamp „Het eerste doel dat vernietigd werd, werd door ISIS gebruikt als commandopost, recruteringscentrum en wapen- en munitiedepot”, aldus het Franse ministerie van Defensie in een persmededeling. „In het tweede was een trainingskamp voor terroristen gehuisvest.”

Frankrijk voert al sinds 2014 luchtaanvallen uit op IS-doelen in Irak en sinds september dit jaar ook in Syrië. De huidige bombardementen zijn de grootste actie van Frankrijk tegen de IS tot op heden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Frankrijk bombardeert ‘hoofdstad’ IS in Syrië
Sluiten