Puck Roest
Puck Roest Nieuws 22 nov 2015 / 12:40 uur

Dieven stelen auto met kind, brengen hem naar school

Een jongetje uit Ghent in het Amerikaanse Virginia maakte afgelopen woensdagochtend een bijzonder tripje naar school. Twee dieven stalen de auto van zijn moeder terwijl het 8-jarige jochie er nog in zat. De autodieven waren echter wel zo beleefd het jongetje eerst nog even af te zetten op zijn basisschool, schrijft WAVY-TV.

De moeder van het ventje moest een half uur voor schooltijd al beginnen met haar dienst in het postkantoor. Ze liet haar zoontje daarom eventjes achter in de auto waar hij rustig wat muziek kon luisteren. Nadat de moeder terug kwam, bleek het voertuig weg.

Gewoon in klaslokaal

De bezorgde moeder belde natuurlijk onmiddellijk de politie. Gelukkig bleek na een zoektocht van slechts tien minuten dat het ventje gewoon in het klaslokaal zat, "alsof er niets was gebeurd", aldus de politiewoordvoerder. Volgens de agenten was het jongetje wat geschrokken maar ging het verder goed met hem.

"Zodra ze realiseerden dat ik nog in de auto zat vroegen ze waar ik naar school", vertelde het jongetje. Waarna de dieven hem gewoon naar school brachten. De politie wist dankzij een applicatie op de telefoon van de moeder ook de auto te traceren. Van de dieven heeft de politie helaas nog geen spoor. Wie weet wilden ze niet meer op boevenpad en zijn een taxiservice begonnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dieven stelen auto met kind, brengen hem naar school
Sluiten