Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 22 nov 2015 / 11:52 uur

Bijzondere fietsbrug van 65 meter voor Kopenhagen

Ooit eerder een fietsbrug op 65 meter hoogte tussen twee wolkenkrabbers in gezien? In Kopenhagen willen ze volgend jaar deze Poort van Kopenhagen, de naam van het project, waarmaken. Als je geen fiets hebt in de hoofdstad van Denemarken kom je niet ver, dus het is niet gek dat er flink geïnvesteerd wordt in de fietsinfrastructuur. Maar dit is wel een heel bijzonder project.

De plek van de fiets –en voetgangersbrug wordt de haven van Kopenhagen. Daar gaan twee wolkenkrabbers gebouwd worden, naast elkaar, elk op een andere pier. De brug zal de twee immense gebouwen gaan verbinden met elkaar. Zo schrijft monkeynews.be.

Toeristische trekpleister en oplossing

Dat gaat natuurlijk een prachtig uitzicht over de stad worden als je over de brug fietst. Eenmaal klaar komen er waarschijnlijk ook veel toeristen op af. Maar dat is niet de enige reden waarom de brug gebouwd gaat worden. Het ding is namelijk ook nog eens effectief. Zo zal de brug ervoor zorgen dat één van de twee wolkenkrabbers ook gebouwd mag worden, want in de hoofdstad mogen geen nieuwe, grote flatgebouwen ontstaan, als ze niet binnen 500 meter wandelafstand van het openbaar vervoer liggen. Één van de torens zou dan helaas het onderspit moeten delven. Maar de brug vormt daar een oplossing voor, want zo hoeven inwoners en toeristen niet de hele haven rond, maar kunnen ze gewoon het water oversteken.

https://twitter.com/LandscapeArcRR/status/667282247100162048

Waarom 65 meter hoog?

Waarom moet de brug dan 65 meter hoog worden? Stel dat de brug lager zou zijn, dan lopen bepaalde schepen het risico de haven niet meer in of uit te kunnen. Jaarlijks meren er alleen al enorm veel cruiseschepen aan in de haven van de stad.

De moeite waard dus om in de toekomst een bezoekje te brengen aan Kopenhagen! De bouw van de brug gaat volgend jaar in ieder geval beginnen. Wanneer de brug opengaat, is alleen nog de vraag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bijzondere fietsbrug van 65 meter voor Kopenhagen
Sluiten