Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 nov 2015 / 08:45 uur

Aanslag op stadion Hannover is tegengehouden

Een grondig voorbereide terroristische aanslag op het voetbalstadion van Hannover is dinsdag verijdeld door de wedstrijd Duitsland – Nederland op het laatste moment af te gelasten. De terroristen die deze aanslag hebben beraamd zijn niet gepakt. Ze zouden opnieuw kunnen proberen een aanslag te plegen. Dit hebben bronnen uit de Duitse inlichtingendiensten in de zondagseditie van de Frankfurter Allgemeine Zeitung bevestigd.

Drie bommen

Drie bommen moesten in het stadion ontploffen en twee er buiten, een op een busstation en een op een treinstation. De Franse geheime dienst heeft de Duitse collega’s gewaarschuwd. De Fransen hebben ook namen van terroristen doorgegeven, maar ze zijn nog niet getraceerd.

Er zijn in Hannover geen explosieven gevonden. Maar dat betekent niet dat er geen aanslagen beraamd waren, aldus de bronnen van de krant. De wedstrijd werd tijdig afgezegd en daarom hebben de terroristen dinsdag hun plannen niet uitgevoerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aanslag op stadion Hannover is tegengehouden
Sluiten