Carmen Dorlo
Carmen Dorlo Nieuws 1 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

8-jarig jongetje vindt echte schatkist in Wierden

De 8-jarige Jesse Nijland vond zaterdag samen met zijn vriendje Ivo Lubbers een schatkist. De twee waren aan het spelen in een maïsveld in Wierden toen Jesse een oorbel vond. Ze zochten samen verder en vonden nog een zakhorloge, ringen, armbanden en meer. Dat meldt Tubantia.

,,Ze zijn helemaal trots”, vertelt Eddy Nijland, de vader van één van de jongens, tegen de krant ,,Voor hun is het echt een schat die ze gevonden hebben, zo zien ze het ook. Mijn zoontje zei gisteren nog: dit zie je alleen op het Jeugdjournaal, het is alsof we dromen.”

Jesse’s vader denkt dat de buit waarschijnlijk gestolen goederen bevat. ,,Alle sieraden vonden we los op de grond, maar de doos waar het ingezeten heeft lag er ook op de kop bij. Waarschijnlijk is het gedumpt hier in het maïsveld”.

Facebook

De vader zette een bericht op de Facebook van de gemeente Wierden met de vraag of iemand de spullen kwijt was. ,,Vanuit het hele land krijg ik vragen en zijn mensen betrokken. De sieraden zijn best gedateerd, het lijkt wel alsof dit overblijfselen zijn van meerdere inbraken. Het gaat denk ik vooral om de emotionele waarde. Zo zit er een horloge bij dat gegraveerd is, en nog een aantal voorwerpen zijn heel specifiek te beschrijven. Als iemand dat doet, dan weten we: dit kan niet missen en kan hij ze op komen halen", aldus de vader.

Jesse en Ivo zijn blij dat de sieraden weer bij hun eigenaren terecht gaan komen. ,,Gisteren zeiden ze: ‘we hopen dat de mensen hun sieraden snel terugkrijgen, dan hoeven ze niet meer verdrietig te zijn.’ Prachtig toch?"

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
8-jarig jongetje vindt echte schatkist in Wierden
Sluiten