Michiel van Berkel
Michiel van Berkel Nieuws 7 okt 2015 / 09:32 uur

Zusjes nemen na jaren wraak op pedofiele stiefvader

Drie zussen hebben na twintig jaar eindelijk zoete wraak kunnen nemen op de man die hun jarenlang misbruikte. James Lawton was de stiefvader van het trio en vergreep zich lang aan de meisjes. De Ier vluchtte voordat hij kon worden opgepakt, maar had er niet op gerekend dat hij tegen de lamp zou lopen doordat hij door een van de zusjes in de luren werd gelegd.

https://twitter.com/newslock_uknews/status/650056172213506049/photo/1

Jarenlang hielden de vrouwen voor elkaar geheim wat voor verschrikkelijks in hun jeugd was gebeurd. Toen ze de waarheid aan elkaar vertelden, besloten ze openheid van zaken te geven om zo James op te kunnen sporen. Met succes.

Moeder weg

Danielle Michalik-May (30) is de oudste zus en vertelt aan Daily Mail: “James heeft onze onschuld gestolen, hij heeft de mooiste jaren van ons leven weggenomen.”

Vier jaar geleden vertelden Danielle en haar zusjes Patricia (25) en Terri-Ann (24) aan elkaar wat ze in hun jeugdjaren meemaakten. De ellende begon nadat hun moeder een relatie met James kreeg. “Toen James bij ons kwam wonen, begon het misbruik. Hij wachtte tot onze moeder naar werk ging en kwam dan onze slaapkamers in”, aldus Danielle.

“Ik was pas acht jaar oud en had geen idee wat hij deed, maar wist dat het fout was. Ik hoopte gewoon dat hij mijn zusjes niet misbruikte en dacht heel naïef dat als hij mij misbruikte, hij Patricia en Terri-Ann met rust zou laten.”

Zonder dat Danielle het wist, waren haar zusjes ook slachtoffer van James.

Patricia: “James volgde mij naar de badkamer en daar moest ik hem oraal bevredigen. Ik was pas vier jaar oud.” Haar zusje Terri-Ann: “Ik was net uit de luiers toen het misbruik begon. Ik denk niet dat iets ergers dan dat bestaat.”

Zieke geest

Dat James een echte zieke geest is, blijkt wel uit het feit hoe hij de meisjes angst probeerde in te boezemen. Hij doodde de konijntjes van de meisjes en hield eten achter. Aan het misbruik kwam een eind toen James voor een andere zaak werd gearresteerd en drie jaar achter de tralies verdween. “Hij werd weggevoerd door de politie en we zagen hem daarna nooit meer terug”, aldus Danielle. “De sociale dienst vroeg nooit naar ons en dus werd nooit ontdekt wat met ons gebeurde. Onze moeder vroeg niet veel later een scheiding aan, waarop we eigenlijk nooit meer over James spraken.”

Vier jaar geleden biechtten de vrouwen aan elkaar op wat voor weerzinwekkends met hen was gebeurd. “Hoewel het verschrikkelijk was om te horen dat hij ons allen gekwetst had, wisten we in ieder geval dat we elkaar konden troosten en helpen.”

Nog sterker, een zoektocht naar de verkrachter werd gestart.

Nieuw leven in Botswana

Het was Terri-Ann die James vond. “Ik zocht hem op Facebook en kon niet geloven dat hij met een nieuwe vrouw in Botswana woonde. Mijn bloed kookte. Ik wist namelijk niet of hij kinderen had en durfde niet voor te stellen dat hij wellicht anderen zou misbruiken.”

Onder een valse naam probeerde Terri-Ann op Facebook bevriend te raken met haar verkrachter en dat lukte. Naderhand bleek James niet voor een gat te vangen. “Uiteindelijk kwam hij erachter wie ik was en het volgende bericht dat ik ontving was van een ‘dokter’ die claimde dat James dood was.”

Lees ook: Pedo heeft afspraak met 11-jarige, blijkt boze vader

De drie zussen besloten na al die jaren alsnog aangifte te doen tegen James Lawton. Dat wierp niet meteen zijn vruchten af, want de politie had nog drie jaar nodig om James te arresteren. Pas toen hij voor de aanvraag van een nieuw paspoort naar Groot-Brittanië terug moest, kon de kindermisbruiker in de kraag worden gevat.

Na jaren kunnen de zussen het moeilijke hoofdstuk uit hun leven afsluiten, want James werd uiteindelijk veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf. “Ik hoop dat hij wegrot in zijn cel. Van mij mogen ze de sleutel weggooien”, besluit Terri-Ann.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Zusjes nemen na jaren wraak op pedofiele stiefvader
Sluiten