Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 14 okt 2015 / 20:20 uur

‘Wilders tegen de rest’ in vluchtelingendebat

Het vluchtelingendebat leek vandaag vooral in het teken te staan van ‘Wilders tegen de rest’. De gemoederen liepen gedurende dag soms erg hoog op. „U bent knettergek", zei PVV-leider Geert Wilders tegen Groen Links-politicus Jesse Klaver, waarop deze meneer Wilders tot „asociaal" bestempelde.

En daar bleef het niet bij. Alexander Pechtold gaf aan te „gruwelen van de PVV", waarop Wilders hem beschuldigde "een regent te zijn geworden". Pechtold confronteerde Wilders met het feit dat hij in 2011 meer dan 16.000 asielzoekers toeliet en daar toen niks aan heeft gedaan. Wanneer Wilders reageert door te zeggen dat dat getal nu nul is, antwoord Pechtold: „Ga folderen man!"

Verder kopieerde Klaver de PVV-voorman door een lijstje van incidenten op te noemen met ‘aanvallen’ op asielzoekerscentra. Daarmee duidde hij op de beschuldiging van Wilders dat alle vluchtelingen criminelen zouden zijn. „Ik ga ook niet zeggen dat deze mensen, en de achterban van PVV, racisten zijn. (…) Dit zijn incidenten."

https://www.youtube.com/watch?v=r8nTpO-yi5c

Geen scheldwoorden

Ook CDA-leider Sybrand Buma lag in de clinch met de PVV-politicus. Buma beschuldigde Wilders van ‘blaten’ en verweet hem dat hij zijn werk als parlementariër niet doet. Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg riep haar collega’s meerdere keren op om geen scheldwoorden te gebruiken.

Motie van wantrouwen

Wilders diende woensdag opnieuw een motie van wantrouwen in tegen het kabinet. De PVV heeft al meermalen het vertrouwen opgezegd in het kabinet of afzonderlijke bewindslieden.

Volgens hem willen miljoenen mensen net als de PVV geen asielzoekers meer opvangen in Nederland. „Dit kabinet en dit parlement maken het land kapot”, zei Wilders. De andere partijen zeiden dat Wilders met makkelijke oplossingen lijkt te komen, maar dat die niet realistisch zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Wilders tegen de rest’ in vluchtelingendebat
Sluiten