Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 14 okt 2015 / 06:10 uur

Wat te doen met ADE 2015

Het Amsterdam Dance Event start vandaag. Meer dan tweeduizend dj’s zijn de komende vijf dagen in de stad voor feesten, conferenties en workshops. Metro geeft jou acht ADE tips die je niet wilt missen.

Lees ook: Op de bank met ADE en toch op 14 plekken tegelijk

ADE Playground – 14 t/m 18 oktober

Het culturele hart van het ADE, waarbij we via kunst en cultuur meer dan een kwart eeuw aan dancemuziek voorbij zien komen. Zo bieden het FOAM en Amsterdam Museum exposities, staat technokoning Jeff Mills in het Rembrandthuis met drie gecreëerde composities en kunnen fans tijdens MusicTalks dichtbij idolen als Afrojack, Martin Garrix en Armin van Buuren komen. Vrijwel alle Playground evenementen zijn met een ADE card (10 euro op de website van het ADE) te bezoeken.

Armada Deep – 15 oktober

Armada, het bekendste trancelabel ter wereld, organiseert dit jaar voor het eerst ook een evenement met een diepere sound: Armada Deep. Voor liefhebbers van nieuwe, frisse feesten op een unieke locatie is dit er dus eentje die je eigenlijk niet mag missen. Lost Frequencies, bekend van hits als Are You With Me en Reality, staat als headliner op dit evenement dat gaat plaatsvinden in de Heineken Experience. Hij wordt ondersteund door dj’s ANOTR, Boy Kiss Girl, CALVO, Deepend, MÖWE en Pretty Pink. Tickets kosten 15 euro.

Lees ook: Club Capital: ADE Green

Cruise met Sam Feldt – 17 oktober

Het zou eerst een zwembadfeestje worden, maar de animo voor het feest van Sam Feldt was zo groot dat het volledige evenement is verplaatst naar de Supperclub Cruise. Aanstormend talent Sam Feldt kennen we voornamelijk van zijn radiohit Show Me Love. Naast Feldt draaien collega’s Lost Frequencies, Kav Verhouzer, The Him, Dante Klein en een speciale gast die tot nu toe goed geheim gehouden is. Aan boord van het schip krijg je naast fijne beats dus ook fantastisch uitzicht vanaf het water.Vanaf 23:00 gaat het schip varen. Kaarten kosten 10 euro.

Martin Garrix in HMH – 15 oktober

Martin Garrix maakt grote kans om de nieuwe nummer één dj van de wereld kunnen worden, althans dat zeggen kenners uit de scene. Huidige nummer één Hardwell gaf in een interview aan dat hij de positie met liefde aan hem over zou dragen. Het evenement van Martin Garrix in de Heineken Music Hall is dan ook strak uitverkocht, maar misschien lukt het je nog om een kaartje te bemachtigen. Verwacht een knallend spektakel waarin de 19-jarige dj ondersteund wordt door Chocolate Puma, Jay Hardway, Julian Jordan en Justin Mylo.

Breakfast Club – 16, 17 en 18 oktober

Het feestelijkste ontbijt van Nederland vindt plaats tijdens het Amsterdam Dance Event. Op 16, 17 en 18 oktober kun je namelijk vanuit de club meteen door naar het ontbijt. Bedenk je wel even dat het niet om een standaard ontbijtje gaat: tijdens Breakfast Club krijg je naast je croissantje ook de beste house en techno voor je kiezen. Vanaf 07:00 ’s ochtends zijn alle diehards welkom in de Closure om daar weer door te gaan tot in de late middag. Goodmorning!

We Are The Future – 18 oktober

Dit is het enige feest tijdens het Amsterdam Dance Event waar alleen jongeren onder de 18 (12 tot 17 jaar) welkom zijn. En de jonkies krijgen ook nog eens de crème de la crème uit de dancescene voorgeschoteld. In de drie verschillende area’s treden artiesten als W&W, Headhunterz, Sunnery James & Ryan Marciano, Firebeatz en Jayh op en de meeste zijn ook beschikbaar in de Meet & Greet Area. Uiteraard is dit evenement volledig alcoholvrij.

Raven op kantoor met Morning Gloryville – 14 oktober

Raven op kantoor behoort misschien niet tot je ochtendritueel, maar met ADE wordt het tijd om die kans te grijpen. Het allereerste feestje van het Amsterdam Dance Event vindt namelijk plaats om 07:00 ’s ochtends op woensdag, Het kantoor van WeWork Weteringschans opent zijn deuren voor een Morning Rave in samenwerking met Gloryville Amsterdam. De drankjes zijn healthy en de muziek wordt geregeld door de dj’s van Voyeur. Het allerleukste: dit event is helemaal gratis!

Uitverkocht? Met Ubideo toch aanwezig

Tijdens het Amsterdam Dance Event werkt Metro samen met de online streamingdienst Ubideo. Deze dienst maakt het mogelijk dat je op zo’n beetje ieder uitverkocht evenement stiekem toch aanwezig kunt zijn. Niet fysiek, maar via livestreaming, mogelijk gemaakt door streamers die tijdens feesten en backstage live streamen vanaf hun mobiele telefoons. De livestream is onder andere te bekijken via metronieuws.nl/ade

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wat te doen met ADE 2015
Sluiten