Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 1 okt 2015 / 12:20 uur

Vrouw na 23 jaar huis uitgezet om vluchtelingen

„Het alternatief was om bedden te plaatsen in de lokale sportschool, maar dat was geen optie voor de gemeenteraad.” Aan het woord is de burgemeester van de Duitse plaats Eschbach. In die plaats wordt een vrouw na 23 jaar trouw de huur te hebben betaald, uit haar woning gezet omdat haar ruimte gebruikt moet worden als vluchtelingenopvang. Dat meldt Die Welt.

Volgens burgemeester Mario Schlafke was het de beste optie. De kleine gemeente heeft weinig mogelijkheden als het aankomt op het onderdak bieden aan vluchtelingen; de woning van Gabrielle Keller is een van de twee huizen in de plaats die eigendom is van de gemeente.

‘Schandalig’

De inwoonster van Eschbach, dat in totaal van 2400 inwoners telt, is verbolgen over de beslissing van de gemeente. „Ik vind het schandalig dat huurders hun appartement uit worden gezet om ruimte te maken voor vluchtelingen”, laat ze tegenover Die Welt weten. Ze zal de woning van 78 vierkante meter aan het eind van het jaar verlaten. De burgemeester heeft wel aangegeven dat de gemeente haar zal helpen met het vinden van nieuwe woonruimte.

Toch heeft Keller een advocaat in de hand genomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw na 23 jaar huis uitgezet om vluchtelingen
Sluiten