Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 17 okt 2015 / 14:39 uur

Vrouw gearresteerd na uitschelden moslima’s in bus

Een vrouw uit Groot-Brittannië is gearresteerd nadat er beelden van haar online verschenen waarin ze twee moslima’s in een bus de huid vol scheldt. In de video bijt de vrouw, die een kind bij zich heeft, hen onder meer toe dat ze ,,terug moeten naar hun eigen land”.

De getinte vrouw dreigt vervolgens de moslima’s in hun maag te schoppen. ,,Je hebt geluk dat ik je niet in je baarmoeder heb geschopt, zodat je nooit meer een baby kunt krijgen”, roept ze. Het incident zou plaats hebben gevonden in een stadsbus in Londen. Een passagier, Mico Abrigo, zag het voor zijn ogen gebeuren. Hij filmde het en plaatste de beelden op Facebook. ,,Gisteren was ik op stap met mijn moeder en gebeurde dit”, schreef hij erbij.

Schokkende beelden

Het kind van de passagier vraagt op een gegeven ogenblik wat er aan de hand is. ,,Wat er aan de hand is? Wat er aan de hand is? ISIS is ons land binnen gekomen, dat is er aan de hand”, reageert de racistische vrouw schreeuwerig.

https://www.youtube.com/watch?v=YG50ellUK6c

Tijdens de scheldkanonnade zou de buschauffeur meerdere keren gestopt zijn om te vragen of de vrouw wil kalmeren. Uiteindelijk dreigde hij iedereen de bus uit te zetten als de vrouw niet rustig aan zou doen.

Onaanvaardbaar

Mike Weston, directeur van de maatschappij waar de bus waarin het incident plaatsvond toe behoorde, is woest. ,,Dit gedrag is volledig onacceptabel en zal bij onze maatschappij niet worden getolereerd”, liet hij weten. ,,Passagiers die van onze diensten gebruikmaken, moeten dat kunnen doen zonder dat ze bang hoeven te zijn te worden misbruikt.”

De politie arresteerde in de nacht van vrijdag op zaterdag een 36-jarige vrouw op verdenking van het verstoren van de openbare orde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw gearresteerd na uitschelden moslima’s in bus
Sluiten