Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Vluchtelingen gered door vissers en kustwacht

Na het kapseizen van een boot met vluchtelingen hebben Griekse vissers en leden van de kustwacht 242 drenkelingen gered. De grote reddingsactie voor de kust van het eiland Lesbos ging tot diep in de nacht van woensdag op donderdag door, meldde de publieke omroep ERT.

Bij het ongeluk met de houten boot zijn volgens de krant Kathimerini zeven kinderen verdronken. Veel geredde vrouwen en kinderen moesten in een ziekenhuis op Lesbos worden behandeld als gevolg van onderkoelingsverschijnselen. Het is niet duidelijk of er nog drenkelingen niet zijn gered.

Reddingsactie

De Griekse minister van Scheepvaart, Theodoros Dritsas, zei woensdagavond dat de reddingsactie ,,een hartverscheurende gebeurtenis is en dat Europa die mensen (de vluchtelingen) moet opnemen en nationaal egoïsme moet laten varen”.

De ondergang van de boot is mogelijk te wijten aan het slechte weer in de regio. Het is er stormachtig weer en dat zou nog dagen zo blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vluchtelingen gered door vissers en kustwacht
Sluiten