Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 10 okt 2015 / 09:00 uur

Video: Airbus vliegt rakelings over hek bij landing

Vliegtuigen vliegen soms heel laag over, waardoor het soms lijkt alsof er gevaarlijke situaties ontstaan. Dat idee moet Carlos Rojas ook hebben gehad toen hij een filmpje maakte van een toestel van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia.

Vlucht 6313 ging zondag van Madrid naar Costa Rica en landde daar op luchthaven Juan Santamaría. Op de beelden is te zien hoe de Airbus A 340 gevaarlijk dicht over auto’s vliegt die geparkeerd staan op een parkeerplaats naast de weg. Vervolgens vliegt het toestel ook maar net over het hek dat de parkeerplaats scheidt van de landingsbaan.

‘Volgens de regels’

Lokale bewoners riepen op social media dat mensen waren ontkomen aan een ramp, zo weet Tico Times. Verschillende bewoners in Heredia en Alajuela zouden hebben gemeld dat hun huizen gevaarlijk stonden te schudden.

De autoriteiten stellen echter dat de landing helemaal volgens de regels is verlopen. ,,Natuurlijk had het toestel iets hoger mogen vliegen, maar de hoogte en de hoek van het toestel is prima”, verklaarde Rolando Richmond, hoofd van Costa Rica’s Aerial Navigation Office.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: Airbus vliegt rakelings over hek bij landing
Sluiten