Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 okt 2015 / 14:30 uur

Vaticaan ontslaat homopriester na interview

Een priester in het Vaticaan is er zaterdag voor uitgekomen homo te zijn. Het kostte hem direct zijn baan. De 43-jarige Krzystof Charamsa kwam in een interview met de Italiaanse krant Corriera della Sera uit de kast en mocht vervolgens direct zijn spullen pakken.

Charamsa zei in het interview dat het beleid van de Heilige Stoel moet worden herzien. Na de publicatie van het interview hield de Pool een persconferentie met zijn Spaanse partner en homoactivisten in een restaurant in Rome. Zijn plan was te demonstreren op het Sint-Pietersplein, maar enkele uren voor het protest veranderde de locatie.

‘Niet om seksuele voorkeur’

In een verklaring heeft het Vaticaan laten weten dat de priester bedankt is voor zijn diensten in de Congregatie voor de Geloofsheer. Aanleiding voor zijn ontslag was niet zijn seksuele voorkeur, maar het interview en de geplande demonstraties. Volgens het Vaticaan waren die acties ,,ernstig en onverantwoordelijk”.

De bisschoppensynode, het overlegorgaan tussen de bisschoppen onderling en soms met de paus, begint zaterdag aan een overleg over familiezaken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vaticaan ontslaat homopriester na interview
Sluiten