Metro
Metro Nieuws 11 okt 2015 / 11:30 uur

Turkije voert luchtaanvallen uit op PKK

Het Turkse leger heeft zondag luchtaanvallen uitgevoerd op doelen van de Koerdische Arbeiderspartij PKK. Volgens een verklaring zijn schuilplaatsen en stellingen van de PKK vernietigd in Metina en Zap in Noord-Irak. In Lice, in het zuidoosten van Turkije, zijn veertien militanten gedood.

Wapenstilstand

De aanvallen komen een dag na de bomaanslag op een vredesmars in Ankara, georganiseerd door aanhangers van onder anderen de PKK. Zaterdag maakte de leiding van de PKK juist bekend dat het de eigen strijders heeft opgeroepen geen aanvallen meer uit te voeren, tenzij ze zelf worden aangevallen door Turkije. Dat was voor het eerst sinds het verbreken van een bestand in juli.

Lees ook: Wie zit er achter de bloedige aanslagen in Ankara?

Verkiezingen

De leiding van de PKK verklaarde tegen de nieuwssite Firat, die banden met de Koerden heeft, dat de beslissing is genomen nadat daartoe werd opgeroepen vanuit Turkije en andere landen. De beweging wil dat de verkiezingen in Turkije in november ,,eerlijk en rechtvaardig” verlopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Turkije voert luchtaanvallen uit op PKK
Sluiten