Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 9 okt 2015 / 13:50 uur

Treinreis duurder behalve voor vaste dalurenreiziger

NS doet er alles aan om reizigers uit de volle spitstreinen te halen. De prijzen voor abonnementen in de daluren worden daarom volgend jaar niet duurder. Enkele reizen, dagretours en dagkaarten op NS-trajecten worden wel aangepast aan de inflatie en stijgen gemiddeld met iets meer dan 2 procent.

NS heeft dit besloten in overleg met de consumentenorganisaties, meldt de vervoerder op de website.

Door Dal Voordeel, Altijd Voordeel, en Dal Vrij niet duurder te maken hoopt NS mensen te stimuleren in de rustige daluren te reizen zodat er meer ruimte in de trein ontstaat voor mensen die niet anders kunnen dan in de spits te reizen. Ook de Railrunner, Groepsretour, Keuzedagen en Toeslag 2-1 worden niet in prijs verhoogd.

Duurder

De tarieven van enkele reizen, dagretours en een deel van de abonnementen stijgen per 1 januari 2016 door een inflatiecorrectie en door de gestegen gebruiksvergoeding voor infrastructuur die ProRail aan NS doorberekent. De abonnementen Traject Vrij, het Voordeelurenabonnement, het Grensabonnement en Altijd Vrij worden gemiddeld 2,20 procent duurder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Treinreis duurder behalve voor vaste dalurenreiziger
Sluiten