Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 21 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Rechter beslist: Subwaybroodje moet langer

Goed nieuws voor alle liefhebbers van de broodjes van Subway. De rechter in Milwaukee heeft namelijk beslist dat de broodjes te klein zijn en voortaan nog groter verkocht moeten worden,

Volgens oplettende klanten waren de footlong sandwiches namelijk helemaal niet een ‘foot’ lang. Dit zou namelijk 30 centimeter moeten zijn, terwijl de broodjes vaak met 28 centimeter worden verkocht, zo schrijft Fox News.

Meetlat

De rechtszaak tegen de broodjesketen loopt al sinds 2013. De Australische Matt Corby plaatste toen een foto van zijn broodje met een meetlat er langs. Zo kwam hij erachter dat het broodje te klein was. De foto van Matt ging viraal en het duurde niet lang voordat Subway een heuse rechtszaak aan de broek had. Na een slepende zaak van twee jaar heeft de rechter nu dus besloten dat de klanten in hun recht staan en dat de broodjes inderdaad langer moeten.

Opmeten

Om te voorkomen dat er toch nog te kleine broodjes worden verkocht, gaat Subway nu wereldwijd hun broodjes opmeten. Ook zullen ze starten met een soort opleidingstraject waarbij elke verkoper bewust wordt gemaakt van de benodigde 30 centimeter. Geen halve maatregelen dus. Mochten er toch nog te kleine broodjes worden verkocht, dan kunnen de klanten een fikse schadevergoeding indienen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rechter beslist: Subwaybroodje moet langer
Sluiten