Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 okt 2015

Raadslid Aalsmeer bedreigde een jaar lang zichzelf

Gemeenteraadslid Bram Heijstek uit Aalsmeer heeft een jaar lang doodsbedreigingen aan zijn eigen adres geplaatst op internet. Hij zou verschillende nepaccounts hebben aangemaakt waarop hij zichzelf vervolgens met de dood bedreigde.

Het raadslid van Het Aalmeers Collectief wordt onder meer verdacht van identiteitsdiefstal en stalking omdat de berichten uit naam van politieke tegenstanders, journalisten en bekende Aalsmeerders verschenen, schrijft De Telegraaf.

Lees ook: Tweet van raadslid Lef Nissewaard zorgt voor ophef

Nepartikelen

Zo verscheen er op Dichtbij.nl een artikel dat zogenaamd was geschreven door Dick Piet, die in het verleden onder meer bij Weekmedia hoofdredacteur is geweest van huis-aan-huisbladen in Aalsmeer en Amstelveen. ,,Daarin stond dat het jammer was dat Hitler zijn werk niet had afgemaakt omdat de familie van Bram Heijstek niet was uitgemoord”, aldus Piet tegen de website.

Heijstek, die al een jaar werd ‘bedreigd’, is dinsdag aangehouden en woensdagavond weer vrijgelaten. Een woordvoerder van de recherche verwacht dat het OM een strafzaak begint. ,,Te veel mensen zijn hiervan het slachtoffer geworden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Raadslid Aalsmeer bedreigde een jaar lang zichzelf
Sluiten