Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 13 okt 2015 / 14:17 uur

Protest vluchtelingen tegen slechte omstandigheden

Tientallen asielzoekers hebben dinsdag geprotesteerd uit onvrede over de omstandigheden waarin zij worden opgevangen. De asielzoekers eisen verbetering. Volgens De Gelderlander gaat het om zo’n honderd personen, Omroep Gelderland spreekt van tachtig personen, waarvan er vijftig een protestmars begonnen.

‘Voorzieningen onvoldoende’

De groep is opgevangen in tentenkamp Heumensoord bij Nijmegen. De asielzoekers vinden het te koud in de tenten en klagen over het eten. Daarnaast zijn ze van mening dat de voorzieningen niet voldoende zijn. Zo hebben de zeker 700 asielzoekers volgens hen maar vier kranen ter beschikking.

Volgens een persoon die betrokken was bij de bouw van het tentenkamp, kunnen de tenten tot meer dan 20 graden verwarmd worden en zijn er voldoende kranen. De vluchtelingen stellen echter dat de verwarming steeds uitvalt en dat het aantal kranen zwaar tegenvalt.

Op straat

Tijdens het protest droegen de vluchtelingen meerdere spandoeken bij zich. Volgens De Gelderlander zijn de asielzoekers in hongerstaking gegaan. Mocht de situatie niet verbeteren, dreigen ze in de nacht van dinsdag op woensdag op straat te gaan slapen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Protest vluchtelingen tegen slechte omstandigheden
Sluiten