Carmen Dorlo
Carmen Dorlo Nieuws 18 okt 2015 / 07:50 uur

Probleem met drinkwater noodopvang Apeldoorn

Bij de noodopvang voor vluchtelingen in Apeldoorn is sprake van een probleem met de aanvoer van drinkwater. Volgens de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland is het een tijdelijke kwestie en wordt er gewerkt aan een oplossing.

Lees ook: Asielopvang Zweden gaat in vlammen op

Die oplossing komt van Vitens. Het drinkwaterbedrijf legt zondagochtend een standpijp aan die is aangesloten op het drinkwaternet. De noodopvang maakte daar tot nu geen gebruik van, omdat het terrein een eigen drinkwaterbron heeft. Waarschijnlijk is er zoveel water gebruikt uit die bron dat er alleen nog maar bruin (ijzerhoudend) water uit kwam, zegt een woordvoerster van Vitens.

Paviljoens

In de noodopvang in Apeldoorn worden 480 vluchtelingen opgevangen op een terrein naast de skeeler-en ijsbaan. Ze zijn ondergebracht in paviljoens.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Probleem met drinkwater noodopvang Apeldoorn
Sluiten