Puck Roest
Puck Roest Nieuws 25 okt 2015 / 17:55 uur

‘Politiemol had nog toegang tot gevoelige info’

De agent uit Weert die geheime opsporingsinformatie verkocht aan de onderwereld, had wel degelijk toegang tot gevoelige informatie bij de politie. Dat meldt de NOS op basis van bronnen.

Hoewel politiemol Mark M. niet door screening van de AIVD was gekomen, had hij nog wel toegang tot vertrouwelijke informatie. De politie zou zijn inlog-autorisatie zijn vergeten te blokkeren. M. zat al op een vertrouwenspositie voordat de AIVD zijn screening rond had. Dat mag helemaal niet, maar het was wel gebruikelijk bij de toenmalige KLPD, schrijft de NOS.

Lees ook: ‘Agent die geheime info verkocht, leidde luxeleven’

Vergeten

Nadat hij niet door de AIVD-screening kwam, werd hij direct van de vertrouwenspositie afgehaald. Alleen werd er vergeten zijn inlog-autorisatie te blokkeren. Hierdoor kon hij gewoon nog informatie over lopende onderzoeken opvragen.

Volgende week moet er een rapport over de politiemol bij de leiding van de Nationale Politie liggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Politiemol had nog toegang tot gevoelige info’
Sluiten