Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 20 okt 2015 / 13:18 uur

Orkamoeder SeaWorld te depressief om kalf te voeden

Voor een documentaire over het leven van orka’s in Sea World hebben John Hargrove, voormalig trainer in SeaWorld, en dokter Ingrid Visser beelden gemaakt in het park. Dat leverde schrijnende beelden op; ze ontdekten een orkamoeder die zo depressief is dat ze haar kalf niet te eten geeft.

Orka’s in gevangenschap

De beelden zullen deel uitmaken van de documentaire Superpod. Hargrove en Visser hebben tientallen jaren ervaring en werken mee aan de documentaire omdat ze willen laten zien in wat voor vreselijke situatie orka’s in gevangenschap zich bevinden.

Voor ze uit het park werden gezet, slaagden ze erin beelden te maken van een orka met blauwe blekken op haar buik, veroorzaakt door het feit dat haar kleintje constant met het hoofd tegen haar buik duwt omdat het wil worden verzorgd. De volwassen orka is echter zo ongelukkig dat ze vaak wezenloos naar de muur staart.

Depressief

„Je kunt het zien als een huilende baby die iets van haar moeder nodig heeft, maar de moeder is zo depressief dat ze niet in staat is voor de kleine te zorgen”, legt Hargrove uit in de video.

Eerder deze week liet SeaWorld weten in beroep te gaan tegen de uitspraak dat het niet langer orka’s mag fokken. Wel is er toestemming voor een nieuw verblijf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Orkamoeder SeaWorld te depressief om kalf te voeden
Sluiten