Puck Roest
Puck Roest Nieuws 26 okt 2015 / 17:33 uur

Olifanten helpen met bosbranden blussen in Sumatra

Brandweermannen op Sumatra hebben het erg druk met het blussen van hevige bosbranden op het eiland. Ze krijgen daarbij hulp van een groep olifanten. De dieren hebben de brandweermannen en materieel naar moeilijk begaanbaar terrein gebracht.

Eenmaal op de plek aangekomen, konden de mannen met behulp van een pomp water uit het moeras halen om de branden te blussen. Al maanden kampt Indonesië met bosbranden op Sumatra en Kalimantan. Door de hevige branden is de lucht ook extreem vies, ook buurlanden Maleisië en Singapore hebben last van de de luchtverontreiniging. De afgelopen weken kwamen tien mensen om als gevolg van de extreem vieze lucht.Lees ook: Vrije olifant in tranen na jaren van gevangenschap
Ondanks de hulp van de olifanten, zullen de branden blijven voortwoekeren. Door de droogte heeft blussen vooralsnog weinig effect. De branden zijn ontstaan doordat bossen in brand worden gestoken om er zo landbouwgrond van te maken. Veel inwoners van Sumatra moesten hun huis al verlaten vanwege de branden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Olifanten helpen met bosbranden blussen in Sumatra
Sluiten