Puck Roest
Puck Roest Nieuws 10 okt 2015 / 20:54 uur

Noodopvang Utrecht wordt extra beveiligd

De tijdelijke noodopvang voor asielzoekers in de Jaarbeurs wordt extra beveiligd. Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht heeft dat besloten na de aanval op de opvang in Woerden van gisteravond.
De gemeente heeft over de beveiliging overleg met de politie. Die wil niet zeggen om wat voor extra maatregelen het gaat. In het Utrechtse Beatrixgebouw worden 500 vluchtelingen opgevangen in een noodopvang op de zevende verdieping. Het gaat met name om mannen uit Syrië en Eritrea. Het Beatrixgebouw is tot 10 november beschikbaar als noodopvang.

Extra alert

Rotterdam neemt geen extra beveiligingsmaatregelen bij de noodopvang. ,,We zijn wel extra alert bij de surveillance”, zegt een woordvoerder van de politie. Amsterdam wil niet zeggen of de opvanglocaties in de stad extra beveiliging krijgen of niet.Lees ook: Van gevangenis tot natuurgebied, opvang in het land
In de asielzoekerscentra wordt de beveiliging niet aangescherpt. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) vindt dat niet nodig. ,,Op de azc’s is al zeven dagen in de week en 24 uur per dag beveiliging”, zegt een woordvoerder tegen RTL Nieuws.

Hart onder de riem

Premier Rutte bracht zaterdagmiddag een bezoek aan de noodopvang in Woerden. Volgens zijn woordvoerder wilde hij de mensen een hart onder de riem steken en ,,laten zien dat je van mensen afblijft".

View post on imgur.com

Sportcentrum Snellerpoort met bijna 150 vluchtelingen werd in de nacht door ongeveer twintig mensen met bivakmutsen aangevallen. Ze gooiden onder meer brandbommen. Elf van hen zijn gearresteerd.Lees ook: Rutte: 24 uur per dag bezig met vluchtelingencrisis

Te veel steunbetuigingen

Bij de vluchtelingenopvang in Woerden werden zaterdag veel spullen, eten en bloemen gebracht, door mensen die hun steun willen betuigen aan de vluchtelingen. De gemeente vraagt echter mensen daar voorlopig mee te stoppen. De vrijwilligers die de giften uitzoeken kunnen de grote hoeveelheid niet aan, stelt de gemeente.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Noodopvang Utrecht wordt extra beveiligd
Sluiten