Metro
Metro Nieuws 25 okt 2015 / 18:20 uur

Nederland stuurt noodhulp naar Slovenië

Nederland heeft honderd veldbedden, tien lichtmasten en beschermende kleding voor 1500 mensen naar Slovenië gestuurd. Dat land gaf afgelopen week aan noodsteun nodig te hebben bij de opvang van duizenden vluchtelingen.

De spullen zijn inmiddels gearriveerd, zei staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel) zondag in Brussel voorafgaand aan Europees topoverleg. Regeringsleiders van tien landen langs de zogenoemde westelijke Balkanroute zijn daar bijeen om afspraken te maken om de migratiestroom in goede banen te leiden.

Lees ook: Vluchtelingen op Facebook: ga niet naar Nederland

Grenswachten

In de conceptverklaring van het topoverleg staat dat nog voor woensdag vierhonderd grenswachten naar de Balkan en Zuidoost-Europa worden gestuurd om de crisis onder controle te krijgen. Nederland is ,,in principe bereid’’ hier een extra bijdrage aan te leveren, zei Dijkhoff.

,,Als er meer gevraagd wordt zullen we altijd kijken of dat nodig is. Maar we leveren meestal al bovengemiddeld”, aldus Dijkhoff. ,,Het zal niet aan ons liggen, maar je moet niet steeds als eerste roepen: wij lossen het wel weer op.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederland stuurt noodhulp naar Slovenië
Sluiten