Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 23 okt 2015 / 09:33 uur

Na 7 jaar schikking in duurste scheiding ooit

Over haar financiële toekomst hoeft de Russische Elena Ryblovleva zich geen zorgen te maken. De ex-vrouw van de 49-jarige miljardair Dmitry Rybolovlev heeft een schikking getroffen met haar ex-man. Het is de ‘duurste scheiding ooit’. Na een lange strijd van zeven jaar is het eindelijk gelukt de scheiding rond te krijgen.

Lees ook: Ouders maken ‘scheidingselfie’ om iets te vieren

Hoeveel Ryboloblev precies aan zijn ex moet betalen, is niet bekendgemaakt. Zijn fortuin wordt geschat op ruim 10 miljard euro, hij is onder meer eigenaar en voorzitter van de Franse voetbalclub AS Monaco. Vorig jaar mei besliste een Zwitserse rechtbank dat bijna de helft daarvan naar Elena zou gaan. Ryboloblev ging in hoger beroep tegen die uitspraak.

Schikking

In juni bracht het Hof van Beroep in Genève het bedrag terug naar 720 miljoen euro en twee vastgoedbedrijven. Volgens Elena, die niet akkoord ging met deze schikking, had het Hof van Beroep zich gebaseerd op cijfers uit 2005 en niet op die van 2008. In die tijd verdiende de miljardair nog veel meer geld. Door de grote hoeveelheid bedrijven en vastgoed die de man bezit, is het lastig in te schatten hoeveel geld Rybolovlev precies heeft.

Lees ook: Man filmt mishandeling door ex-vrouw met GoPro

Er nu een schikking getroffen die een einde maakt aan het juridische getouwtrek, meldt News.com.au.

Love story

Dmitry en Elena ontmoetten elkaar tijdens hun studies aan de universiteit in Perm en werden snel verliefd. Dat bleven ze 23 jaar. Rybolovlev werd een van de rijksten der aarde toen hij zijn baan als dokter inruilde voor het ondernemerschap. Zijn vrouw stond aan zijn zijde in goede en slechte tijden. Ook toen Dmitry elf maanden in de cel zat op verdenking van moord. Die aanklacht werd later ingetrokken.

Het koppel kreeg twee kinderen en had vastgoed over de hele wereld. Rond 2005 ging het fout. Volgens Forbes was Elena haar voortdurend ontrouwe man zat. Elena vroeg in 2008 een scheiding aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Na 7 jaar schikking in duurste scheiding ooit
Sluiten