Puck Roest
Puck Roest Nieuws 12 okt 2015 / 14:57 uur

Meer stellen scheiden door opleving economie

De opleving van de economie heeft een opvallend gevolg. Doordat mensen ineens meer geld te besteden hebben, is het aantal echtscheidingen gestegen. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal scheidingen is toegenomen met maar liefst 5 procent.

In 2013 vroegen nog 33.636 echtparen een scheiding aan, een jaar later zijn het er al 35.409. Het aantal scheidingen is nu weer op het niveau van 2008. Na dat jaar, toen de crisis begon, zette er een daling in.

Lees ook: De 7 opmerkelijkste redenen voor een scheiding

Volgens Jan Latten, hoofddemograaf van het CBS, heeft het met name te maken met de opleving van de woningmarkt. „Een scheiding was onbetaalbaar als je een koophuis had. Als je je huis niet kunt verkopen, of alleen met schuld, blijf je wel even bij elkaar", aldus Latten. ,,Met het aantrekken van de huizenmarkt zie je dat er een inhaalslag wordt gemaakt.”

Jaren wachten

Veel stellen hebben een aantal jaar gewacht met het aanvragen van een echtscheiding. Wanneer het slecht gaat met de woningmarkt, wordt scheiden een kostbare onderneming. Vaak woont of logeert een van de twee al wel ergens anders, maar wachten ze nog even met de officiële scheiding. ,,Nu ze hun huis weer kunnen verkopen, kunnen ze ook echt uit elkaar gaan."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Meer stellen scheiden door opleving economie
Sluiten