Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 24 okt 2015 / 10:41 uur

Man gearresteerd om naakt poseren toeristen Maleisië

In juni van dit jaar werd een 23-jarige Nederlander gearresteerd nadat hij met een groep toeristen naakt poseerde op de berg Mount Kinabalu in Maleisië. Ondanks de grote gevolgen van de foto was dit voor twaalf andere backpackers blijkbaar geen reden om het naakt poseren te laten. In Maleisië is nu een man gearresteerd en er is een zoektocht gestart naar nog twaalf anderen die naakt poseerden op een afgelegen strand.

Volgens Bernama.com doen autoriteiten onderzoek naar naaktfoto’s die op Facebook zijn geplaatst. De foto’s zijn vermoedelijk genomen op een eiland in de buurt van Semporna in Borneo. ,,We weten niet hoeveel mensen naakt op de foto zijn gegaan. Autoriteiten hebben een Chinese toerist geidentificeerd die toeristen mogelijk naar de bewuste plek heeft gebracht”, aldus de minister van toerisme, cultuur en milieu van Sabah, Datuk Masidi Manjun.

Waarschuwing

Volgens Manjun hebben de betrokken toeristen Sabah inmiddels verlaten. Wel waarschuwde hij touroperators om de politie te informeren als ze zien dat bezoekers handelingen verrichten die lokale bewoners tegen de borst kunnen stuiten. Bovendien dreigde hij de licenties van gidsen in te trekken wanneer zij het toelaten dat toeristen naakt poseren.

De lokale politie heeft bevestigd dat er een Chinese man is aangehouden die meer zou weten van de foto’s. De politie wilde geen uitspraken doen wanneer en waar de foto’s precies zijn genomen. Mochten de toeristen worden opgepakt, dan riskeren ze negen dagen celstraf.

https://twitter.com/chrischong1989/status/657420835041472512

Heilige berg

De toeristen die eerder dit jaar naakt poseerden op een berg in Maleisië, brachten nogal wat teweeg in het land. Een dodelijke aardbeving die een paar dagen later op dezelfde heilige berg plaatsvond, werd toegeschreven aan de actie van de toeristen. Lokale bewoners geloven dat de berg de ziel van haar voorvaderen bezit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man gearresteerd om naakt poseren toeristen Maleisië
Sluiten