Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 15 okt 2015 / 10:25 uur

Man doodgeschoten na Facebookpost

Een leuk bedoelde Facebook-post heeft de Amerikaanse Tony Harris het leven gekost. De man zette een foto van zijn verloofde met stapels geld online, waarna hij een aantal dagen later werd overvallen en doodgeschoten. De stapels geld bestonden voornamelijk uit dollarbiljetten van 1 dollar.

,,60.000 dollar kwam in verkeerde handen terecht. Ik hoop dat mijn vrouw er niet mee gaat shoppen’’, schreef Harris bij zijn foto op Facebook. Op de foto was te zien hoe zijn verloofde stapels dollarbiljetten vasthield.

De man had natuurlijk nooit gedacht dat hij een week later bezoek zou krijgen van drie gemaskerde mannen. Ze hadden hoogstwaarschijnlijk de foto gezien en dachten dat er wat te halen viel. Ze vroegen naar ‘het geld’. Toen Harris vertelde dat er geen geld was, werd hij neergeschoten.
De vader van drie kleine kinderen overleed acht uur later in het ziekenhuis. Volgens neef Anthony Fleming was het Facebook-bericht bedoeld als grap. ,,Hij was een oprechte kerel die enkel het beste wilde voor zijn familie’’, zegt hij volgens HLN.

De gewapende indringers zouden volgens de politie tussen de 17 en 19 jaar oud zijn. ,,We vermoeden dat er gewoon geen geld was’’, zei rechercheur James Clark tijdens een persconferentie. Voor de gouden tip is een beloning van omgerekend 17.400 euro in het vooruitzicht gesteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man doodgeschoten na Facebookpost
Sluiten