Constance van Amstel
Constance van Amstel Nieuws 19 okt 2015

Liever doof dan oordoppen in

Het kan Nederlandse jongeren niks schelen dat ze door luisteren naar te harde muziek blijvende gehoorschade kunnen oplopen. Zelfs wanneer ze weten dat de opgelopen piep of doofheid blijvend kan zijn, voelen ze er weinig voor om oordoppen te dragen tijdens het uitgaan.

Dat blijkt uit onderzoek van zorgverzekeraar Zilveren Kruis dat is uitgevoerd door TNS NIPO.

Ruim driekwart (76%) van de ondervraagde jongeren zegt te weten dat gehoorbescherming nodig is (76%). Een even groot percentage weet bovendien dat áls je gehoorschade oploopt er meestal niets aan te doen is. Toch lijken jongeren doof voor de risico’s, want 72% gebruikt namelijk helemaal nooit gehoorbescherming tijdens het uitgaan.

Vooral de piep in de oren na een avondje stappen, blijkt voor veel jongeren herkenbaar. Bijna twee derde (57%) heeft het weleens meegemaakt. In veel gevallen geven ze aan dat de piep de volgende dag vanzelf weer verdwijnt. Precies de reden om dus geen gehoorbescherming te dragen. Toch geeft 1 op de 3 van de ondervraagden wel aan weleens bang te zijn geweest dat het blijvend zou zijn. Toch is slechts vijf procent van hen daarna oordoppen gaan dragen in een club of op een festival.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Liever doof dan oordoppen in
Sluiten