Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 okt 2015

Korte staking stadsvervoer Amsterdam en Utrecht

Het openbaar vervoer in Utrecht en Amsterdam lag donderdagmorgen 3,5 uur plat door een staking. Reizigers moesten het tijdens de ochtendspits doen zonder openbaar vervoer. Door een door FNV georganiseerde stakingsactie bleven bussen, trams en metro’s vanaf het begin van de dienstregeling rond 05.00 tot 08.30 uur binnen. De veren over het IJ in de hoofdstad voeren wel.

Het zal naar verwachting tot het middaguur duren voordat alles weer volgens schema rijdt.

De actie is een protest tegen het loonakkoord dat het kabinet van de zomer sloot met drie kleinere vakbonden voor 600.000 ambtenaren en leraren. FNV wil dat het akkoord van tafel gaat omdat de afspraken nadelig zouden uitpakken voor de pensioenen van 2,8 miljoen deelnemers van het ambtenarenfonds.

Rustig

Gezien de rust rond de centraal stations van Amsterdam en Utrecht leken reizigers op de hoogte van het stakende stadsvervoer. In Utrecht kostte het enige moeite om een verdwaalde reiziger te spotten. Een jongeman zei van de staking af te weten, maar wilde zijn geluk beproeven. Tevergeefs. Het werd een taxirit van 25 euro om op zijn bestemming te komen.

Ook in Amsterdam geen boze ov-reizigers op CS, maar rust rondom de tram- en bushaltes. De toegangen tot de metrostations waren afgesloten. Op de taxistandplaats was het niet drukker dan normaal. Alleen de regiobussen bleven rijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Korte staking stadsvervoer Amsterdam en Utrecht
Sluiten