Metro
Metro Nieuws 27 okt 2015 / 18:54 uur

Hoogbejaarde juwelendief weer opgepakt voor diefstal

Sommige mensen leren hun slechte gewoontes nooit af. Zo ook de internationale juwelendief Doris Payne (85). Na 63 jaar lijkt de vrouw nog niet met pensioen te zijn. De kwieke bejaarde verdween dinsdag weer achter de tralies, nadat ze in de Amerikaanse stad Atlanta was betrapt met gestolen oorbellen.

Lees ook: Video: Dief gepakt door mooie tackle vakkenvuller

De hoogbejaarde Payne is bekend bij een groot publiek. In 2013 werd een documentaire gemaakt over haar leven. Het 1,55 meter lange vrouwtje zou gedurende ruim zestig jaar voor miljoenen dollars aan juwelen hebben geroofd over de hele wereld.

Spijt heeft ze niet, verklaarde Payne tegenover de documentairemakers. Dat bleek wel toen ze in 2013 in Californië weer werd opgepakt voor het stelen van een ring. De rechter weigerde Payne in eerste instantie op borgtocht vrij te laten, omdat ze op rechtbankdocumenten had ingevuld dat haar beroep ‘juwelendief’ is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoogbejaarde juwelendief weer opgepakt voor diefstal
Sluiten