Paul Buckley
Paul Buckley Nieuws 29 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Hackergroep dreigt met onthulling leden Klan

De hackerbeweging Anonymous heeft de namen bemachtigd van leden van de Ku Klux Klan. Het digitale collectief is van plan ze donderdagmiddag vrij te geven.

Vorig jaar bedreigde de Klan protesteerders bij de rellen in Ferguson. In reactie daarop hackte Anonymous de Twitteraccount van de KKK en maakte de beweging de namen van enkele leden bekend.

Kwaad bloed

De rellen in Ferguson vonden een jaar geleden plaats. Ter gelegenheid hiervan heeft Anonymous aangekondigd ongeveer duizend namen van Klanleden bekend te maken.

Een KKK-lid bij een protest in 2014. Foto: ANP

De Klan heeft aangekondigd de hackers niet te vrezen. Op Twitter kondigde Anonymous met de hashtag #OpKKK de plannen aan.

Terroristen

Anonymous is berucht om het agressieve en anarchistische digitale activisme. Sommigen noemen de leden van Anonymous cyberterroristen, anderen benadrukken de sterke morele grondslag van de groep.

De Ku Klux Klan in de huidige vorm bestaat sinds 1946 en telt zo’n 5000 leden in de Verenigde Staten. De Klan staat berucht om het racistisch gemotiveerde geweld onder het mom van vrijheid van meningsuiting.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hackergroep dreigt met onthulling leden Klan
Sluiten