Metro
Metro Nieuws 18 okt 2015 / 20:36 uur

Grote opknapbeurt Big Ben is dure zaak

De Britse belastingbetaler zal diep in de buidel moeten tasten voor een opknapbeurt van de Big Ben, de wereldberoemde klok bij het parlementsgebouw in Londen. Volgens een rapport dat aan het parlement is overhandigd, is er omgerekend bijna 40 miljoen euro nodig om de klok in een nieuw jasje te steken en om het karakteristieke geluid van de klokken te bewaren.

Lees ook: 16de-eeuwse kerk herrijst uit Mexicaans meer

De Big Ben zou in zo’n slechte staat zijn, dat het niet denkbeeldig is dat hij er op een dag spontaan mee ophoudt. De grondige renovatie zal vier maanden gaan duren en de klok zal in die tijd worden stilgezet. Het wordt de langste periode van stilstand sinds het 156-jarige bestaan van de torenklok, melden Britse media zondag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grote opknapbeurt Big Ben is dure zaak
Sluiten