Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 6 okt 2015

Glazen brug China barst onder voeten van toeristen

Een groep Chinese toeristen heeft maandag de longen uit hun lijf geschreeuwd toen ze op ongeveer een kilometer hoogte over een glazen brug boven een ravijn liepen. Een van de glazen platen waarvan de brug is gebouwd barstte namelijk in duizend stukjes.

Lees ook: Bungeejump tijdens reclameopname gaat fout

Het U-vormige platform is 300 meter lang en bevestigt aan de berg de Yuntai. De attractie is pas sinds 20 september open voor publiek, maar werd na het incident direct gesloten voor onderhoud.

Getuige

Een vrouwelijke toerist deelde haar ervaring op sociale media toen ze weer met beide benen op de grond stond. Ze maakte foto’s van de gebroken glasplaat. ,,Ik heb zojuist geschiedenis meegemaakt. De glazen brug bij de Yuntai-berg is gebroken. Ik was bijna aan het einde toen ik een klap hoorde en de vloer onder mijn voeten voelde schudden’’, scheef ze.

,,Ik keek naar beneden en zag dat de glazen vloer gebroken was. Ik heb geen idee waarom het is gebeurd. Op dat moment begon iedereen te gillen. Ik schreeuwde keihard ‘het is gebroken, het is gebroken!’ en duwde de mensen voor me weg. Het was doodeng." De vrouw heeft de berichten alweer van internet gehaald, omdat ze er volgens haar teveel aandacht door zou krijgen.

Geen gevaar

Een woordvoerder die bij de brug is geweest, zegt dat de plaat inderdaad gebroken is. Wel gaat het maar om een van de drie lagen glas waaruit de brug bestaat. Er was dus geen gevaar voor de toeristen. De brug blijft toch nog even dicht voor het publiek, zodat hij gemaakt kan worden, meldt Daily Mail.

Voor iedereen die van verschrikkelijke hoogtes en enge bruggen houdt: de brug bevindt zich in het Shiniuzhai Geopark. Als we de woordvoerder moeten geloven, kan je er met een gerust hart naartoe.

Bekijk de beelden van de brug hier:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Glazen brug China barst onder voeten van toeristen
Sluiten