Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 13 okt 2015 / 10:40 uur

Gigantische meerval zwemt in Brabantse Westerhoven

Wel eens een meerval van 2,50 meter lang gezien? Zo niet wordt het eens hoog tijd eens te gaan duiken bij CenterParcs De Kempervennen in het Brabantse Westerhoven. Deze meerval is mogelijk op weg de grootste meerval ooit in Europa gemeten te worden.

Interesse

Volgens Eindhovens Dagblad is het dan ook een kwestie van tijd voor vertegenwoordigers van National Geographic Society naar Westerhoven komen om het dier op te meten. De laatste tijd komen er al duikers uit alle uithoeken van Europa naar het plaatsje om de meerval, die is omgedoopt tot Big Mama, met eigen ogen te aanschouwen. Afgelopen seizoen trokken liefst 1.200 duikers naar Nederland om de meerval te zien.

Gepostet von Home of Big Mama am Samstag, 24. Mai 2014

De grootste meerval ooit gemeten zwom in de Italiaanse rivier de Po en was 2,78 meter lang. Met 2,50 meter komt meerval Big Mama echter gevaarlijk in de buurt. De meerval gaat normaal gesproken namelijk nog wel even mee. Big Mama was nog maar 2 jaar oud toen ze in 1985 werd uitgezet met vijf soortgenoten. Het dier is nu dus 32 jaar, maar aangezien meervallen wel 80 jaar kunnen worden, gaat het dier normaliter nog wel even mee.

Meer beelden van de enorme meerval zijn te vinden op de Facebookpagina ‘Home of Big Mama’.

WATCH OUT FOR MY TAIL! – mooie opnamen van Big Mama, gemaakt door Diana Jacobs

Gepostet von Home of Big Mama am Mittwoch, 1. Mai 2013

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gigantische meerval zwemt in Brabantse Westerhoven
Sluiten