Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 21 okt 2015 / 13:24 uur

Giethoorn mogelijk onderdeel van Chinese Disneyland

Het pittoreske plaatsje Giethoorn is wereldwijd bekend. Onlangs hoorden we nog dat het dorp een plekje in de wereldeditie van Monopoly krijgt, nu lijken de makers van de Chinese Disneyland ook interesse te hebben in het dorp.

Volgens RTV Oost was er dinsdag nog een Chinese delegatie in het Overijsselse dorp aanwezig. Zij zouden daar zijn geweest om te kijken naar een mogelijk onderdeel van het nieuwe Disneypark in Shanghai.Het nieuwste Disneypretpark is op dit moment in de maak en moet volgend jaar de deuren openen. Een deel van het park zal het thema ‘Hollands’ krijgen. Een karakteristiek Hollands dorp als Giethoorn moet daar natuurlijk onderdeel van uitmaken.

De delegatie werd volgens RTV Oost rondgeleid door wethouders Wagteveld en Brus. De delegatie sprak met een aantal ondernemers en maakte natuurlijk een rondvaart door het dorp.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Giethoorn mogelijk onderdeel van Chinese Disneyland
Sluiten