Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 31 okt 2015

Geen overlevenden bij vliegtuigcrash Egypte

Er zijn geen overlevenden bij het neerstorten zaterdag van een Russisch vliegtuig in de Egyptische Sinaï. Dit hebben de Egyptische autoriteiten laten weten tegenover Russische media.

Eerder op de dag maakten Egyptische media nog melding van stemmen die in het wrak zouden zijn gehoord, maar niemand van de 224 inzittenden, 221 Russen en drie Oekraïeners, zou het hebben overleefd. De Russische president Vladimir Poetin heeft zondag tot dag van nationale rouw bestempeld.

Zwarte doos

Het Russische vliegtuig, een ruim achttien jaar oude Airbus A321 van de luchtvaartmaatschappij Kogalimavia, is zaterdag neergestort in een bergachtig gebied bij Bir Hasana. Dat is circa 75 kilometer ten zuiden van de stad al-Arish. Een zwarte doos van het toestel is door reddingswerkers gevonden.

Defect

Het vliegtuig was met terugkerende vakantiegangers opgestegen van de Egyptische badplaats Sharm al-Sheikh toen het volgens de Egyptische autoriteiten door technische mankementen in de problemen kwam. De piloot zou hebben gezegd dat er een technisch defect was en wilde daarom naar het vliegveld van al-Arish vliegen.

Overtredingen

Rusland doet strafrechtelijk onderzoek naar de ramp. Daarbij wordt gekeken of er mogelijk veiligheidsregels zijn overtreden bij het onderhoud van het vliegtuig. De politie heeft een inval gedaan bij kantoren van de vliegtuigmaatschappij in Rusland. Ook staat het bedrijf een onverwachte inspectie van de vloot te wachten.

Goedgekeurd

Het vliegtuig had toestemming om te vliegen en was goedgekeurd door de autoriteiten, meldde Kogalimavia. De maatschappij, ook wel Kolavia of Metrojet genoemd, heeft een vloot van zeven vliegtuigen. Het bedrijf heeft de luchthaven van Kogalim in Siberië als thuishaven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Geen overlevenden bij vliegtuigcrash Egypte
Sluiten