Puck Roest
Puck Roest Nieuws 10 okt 2015 / 20:53 uur

Facebookactie: Ieder mens is welkom in Woerden

De aanval op een opvangcentrum voor asielzoekers in Woerden heeft een hoop losgemaakt. De vluchtelingenopvang wordt overspoeld met steunbetuigingen. Het gaat om zoveel spullen dat de gemeente mensen vraagt daar voorlopig mee te stoppen. De Woerdense predikant Jan Wolsheimer wilde ook graag reageren op de ontwikkelingen in zijn stad. Hij begon een actie onder de noemer ‘Ieder mens is welkom in Woerden’.

View post on imgur.com

Binnen een paar uur tijd wist hij al honderden likes te verzamelen. Op het moment van schrijven staat de teller al op 626. ,,Zoals de foto van het verdronken peutertje ons bewust maakte van de vluchtelingenproblematiek, zo heeft dit incident in Woerden wakker geschud. De Facebookpagina is een directe reactie daarop”, zegt Wolsheimer tegen het AD.

Vluchtelingen leren kennen

Sportcentrum Snellerpoort met bijna 150 vluchtelingen werd vrijdag door ongeveer twintig mensen met bivakmutsen bestormd. Ze gooiden onder meer brandbommen. Elf van hen zijn gearresteerd. Volgens de predikant kunnen zij het beste meteen aan het werk worden gezet in de sporthal. Dan leren zij de mensen achter de vluchtelingen kennen, wat het beste geneesmiddel zou zijn.Lees ook: Meisje (12) heet vluchtelingen welkom met liedje
Wolsheimer is zeker niet de enige die actie onderneemt. De 18-jarige Fabian startte namelijk een online petitie om vluchtelingen naar zijn woonplaats Geertruidenberg te krijgen. In het Brabantse plaatsje werd woensdag door de gemeente besloten dat er geen opvang voor asielzoekers zou komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebookactie: Ieder mens is welkom in Woerden
Sluiten