Metro
Metro Nieuws 2 okt 2015 / 15:12 uur

Er komt een brug tussen de Krim en Rusland

Rusland is bezig het geannexeerde Oekraïense schiereiland Krim met een brug aan het Russische vasteland te verbinden. Via tijdelijke bruggen wordt zwaar materiaal aangevoerd, zodat de brug tussen Kerch en het Russische vasteland kan worden gebouwd. De brug moet in 2018 af zijn, meldt Russia Today vrijdag.

Lees ook: Poetin overwoog inzet kernwapens in Krim-crisis

De Krim heeft nu alleen een verbinding met Oekraïne. Rusland bevoorraadt het schiereiland sinds de annexatie vorig jaar via een luchtbrug en met schepen vanuit havens in Zuid-Rusland. Toch komen de meeste goederen nog uit Oekraïne. Die afhankelijkheid wil Rusland met de aanleg van de brug doorbreken.

Bekijk de beelden van de brug hier:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Er komt een brug tussen de Krim en Rusland
Sluiten